Artikler 

Slik blir du bedre på å lede seg selv

Unge som tar selvledelse på alvor, vil ha et fortrinn i arbeidslivet, mener ledelsesforsker. Her er ekspertenes beste råd om hvordan du kan ta grep om din karriere.

Teknisk Ukeblad - 2. januar 2023 - link til artikkel

Emosjonell smidighet - et viktig verktøy innen selvledelse.

Hva er selvledelse, og hva betyr det egentlig å lede seg selv? Selvledelse kan lett bli et tomt ord med ulik betydning og ulike tolkninger. For noen er selvledelse knyttet til en ferdighet eller evne til å gjøre noe, men hos andre er selvledelse et fenomen som det er forskjellig oppfattelse om, og som kan være vanskelig å få tak på. Tom Karp, professor i ledelse på Høyskolen Kristiania, beskriver selvledelse som det du sier til deg selv, samt hva du gjør med det du sier til deg selv. Hvordan du evner å omsette egen indre dialog til en resolutt handling. Skal vi ta utgangspunkt i den tolkningen, handler selvledelse derfor både om emosjonshåndtering og indre prosesser, samt ferdigheter og evner som handlinger og atferd. 

Friida.no - link til artikkel

Selvledelse - en nøkkel til bedre hverdag

Mange av oss knytter selvledelse til kunsten å være strukturert, effektiv og disiplinert, men dette er ikke det viktigste, ifølge eksperten.

Tekna - 12. januar 2023 - link til artikkel

Det er ikke nødvendigvis de som trener mest som blir best. Styrkebasert ledelse kan hjelpe bedrifter å bli best mulig.

Bør personer i lederstillinger øve mer på det å være leder? Spør du lederkonsulent Hege Brekke er svaret et rungende «ja».

Tekna 20. oktober 2022 - link til artikkel

 

Mail[email protected],

Mobil: +47 95 96 92 96